M och LP sviker vallöfte om solpaneler

Debatt13 oktober 2024 kl 03.50

I valrörelsen 2022 lovade samtliga partier att ta bort bygglovsavgifter för installation av solpaneler och minska på regelkrånglet för Lidingös fastighetsägare. När inget hände från de styrande partierna, Moderaterna, Lidingöpartiet och deras stödparti, Sverigedemokraterna, valde vi att ändå driva frågan i kommunfullmäktige. Vi väckte en motion i juni 2023 och först nu kom ett svar: styret avslår. M och LP sviker därmed sitt vallöfte.

Inom oppositionen ser vi styrets agerande som en del i ett mönster där de steg för steg går allt längre i sin iver att vilja kontrollera vad Lidingöborna gör med sina fastigheter. Det nya kulturmiljöprogrammet inskränker friheten, liksom den nya översiktsplanen. Ett annat vallöfte, att ta bort avgifter för Attefallshus, har också svikits. Mer kontroll, mindre frihet och svikna vallöften är resultatet av politiken som Moderaterna och Lidingöpartiet nu genomför på Lidingö.

Vi menar att Lidingö stad ska underlätta för ökad energifrihet och billigare energi, inte försvåra. Det är dags för ett ledarskap som lyssnar på Lidingöborna.

Patrik Sandström, gruppledare Miljöpartiet
Daniel Larson, oppositionsråd Socialdemokraterna
Gabor Sebastiani, gruppledare Centerpartiet
Jonas Lundgren, gruppledare Vänsterpartiet
Suzanne Liljegren, gruppledare Liberalerna

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *