En balansakt på gungfly

Restaurang Marrakech på Danderyds sjukhus serverar marockansk lunchbuffé.
Kåserier19 oktober 2024 kl 02.56

Efter en timme på Hjärt-och kranskärlsmottagningen på  DS  var jag mörbultad fysiskt och psykiskt.

Nu ska bli gott med en vegetarisk lunch, tänkte jag. Ack och ve – då fungerade inte bankkortet!

– Det här var ju pinsamt, undslapp det mig så många lunchgäster hörde.

Där stod jag och runt omkring hade kön av  vårdanställda vid självplockningsbuffén stannat av. Mitt under deras lunchtimme. Det var den 7:e oktober. Jag skulle just betala i kassan till den intressanta lunchrestaurangen på Danderyds sjukhus och så fungerar inte kortet. Notan för mitt självplock gick på 172 kr. Jag hade slagit in pinkod och nog fanns det täckning.

Kanske reagerade någon inbyggd AI Broms på kortet för i dagligt tal betalar jag 65 kr för lunchen på Äldreboendet på Baggeby gård på Lidingö. Kan det vara så? Kan det vara den inbyggda Bromsen som slagit till? Så länge du betalar 650 kr för 10 lunchkuponger OK, men du ska ge katten i att försöka betala en lunch för 172kr. Jag bara undrar.

Då dök en räddande ängel upp vid min sida – i form av en sjukhusanställd –  och ville hjälpa till och även  betala. Jag förklarade vad som hänt  och ville testa pinkoden igen men det tyckte varken den vårdanställde eller flickan i kassan var någon idé.  Säkert hade de rätt.

Tyvärr har jag inget sms. Och jag vet inte ens namnet på den vårdanställde,  den räddande ängeln, som försvann. Han ville bara hjälpa till. Jag tackade honom vad mer kunde jag göra. Jag började äta från  min  lunchtallrik som jag hade lastat för mycket bara för att det såg så gott ut. Så det jag inte orkade tog jag hem. Men halvvägs i lunchen kom jag att tänka på att jag brukar ha en femhundrakronorssedel  i plånboken som reserv. Så dags nu att komma på den saken. Jag började småskratta vid det runda bordet där nu två damer hade slagit sig ned. Så jag berättade om kortet som ej fungerade och om den vårdanställde som dök upp som en räddande ängel  bara för att sedan försvinna och att jag precis nu kommit på att jag hade en reserv i plånboken. Vi kom överens om att den räddande ängeln var en klass för sig och att det var fint gjort. Den gesten betydde mycket. Och på något sätt ska han kompenseras. Om ej så får jag sätta in ett par hundra till BRIS eller annan välgörenhetsorganisation.

Intressant är att jag senare samma dag  skulle jag köpa ett häfte frimärken och samtidigt testa bankkortet. Inget problem – 180 kr drogs automatiskt. Ska  det spela någon roll  om jag köper en karta frimärken eller en lunchtallrik – kortet ska fungera oavsett.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *