Så utvecklar vi handeln i Rudboda

Debatt17 oktober 2024 kl 03.20

Det uppblossade engagemanget för Lidingös handlare är glädjande. Ju fler som köper lokalt desto bättre.

Det är ju en ynnest att ha en driftig köpman som vill växa i området. Att handeln ska kunna expandera är också utgångspunkten för oss, när vi planerar för upprustningen av Rudboda centrum. Under hela detaljplaneprocessen har vi därför haft nära samarbete med Ica Fastigheter, som är kommunens hyresgäst. Det är alltså Ica-koncernens särskilda fastighetsbolag, som i sin tur hyr ut till den duktiga lokala handlaren. Vi har tagit till oss att de gärna ser mer möjlighet att växa, och ser över om det går att utvidga byggrätten lite till. 

Livsmedelsbutiken i Rudboda är inte bara omtyckt, den försörjer också ett ganska stort område med nödvändigheter. Kundunderlaget har därtill ökat, inte minst efter de 130 nya bostäderna på Lojo. Att handeln ska kunna växa är således självskrivet.

Dessutom öppnar den nya planen för ytterligare en kommersiell verksamhet, i en fristående lokal på torget. Kanske ett café eller en restaurang, om det finns marknadsunderlag för det. 

Vår målbild för Rudboda torg – utöver livligare handel – är att det ska vara trevligt, tryggt och tillgängligt. Med småskalig radhusbebyggelse, grönska, säkra gångstråk och cykelbanor så är vi övertygade om att Rudboda kommer att blomma upp. Det ska vara en plats dit barnen ska kunna cykla ner och köpa lördagsgodis utan minsta känsla av otrygghet. De boende vill ha mer handel, inte mer trafik. 

För att nå målet om ett trivsammare Rudboda tar vi hänsyn till flera faktorer, som allmän trygghet,  trafiksäkerhet och arkitektonisk gestaltning. Vi bygger en stadsdel där människor ska trivas, bo och mötas.

Birgitta Sköld (LP)
Ordförande Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Lidingö
Anna-Britta Bergman (M)
Ordförande Fastighetsnämnden

Birgitta Sköld (LP)
Ordförande Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Lidingö
Anna-Britta Bergman (M)
Ordförande Fastighetsnämnden

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *