Utred konsekvenserna av att flytta hundhagen från Furutorp till Fågelöudde

Debatt22 oktober 2024 kl 03.33

Vid tekniska nämndens senaste möte föreslog oppositionen att förvaltningen skulle utvärdera den kontroversiella flytten av hundrastgården från Furutorp till Fågelöudde. Döm vår förvåning när nämndens ordförande Anders Paulsen (LP) sa blank nej utan diskussion. Vi menar att det är både rimligt och ansvarsfullt att staden följer upp beslut och vilka konsekvenser de fått. Vad finns att dölja?

Hundratals hundägare var kritiska till flytten och vi i oppositionen var negativa till förslaget att stänga ned en fungerande verksamhet som utan problem pågått i trettio år. Vi tyckte också att det var en dålig idé att anlägga en ny hundhage vid Fågelöudde. Det är sämre tillgänglighet då bussen inte går dit hela året och det är redan överfullt på parkeringen under badsäsongen. Men framförallt är platsen ett område mitt i naturreservatet och i den utredning som gjordes innan framkom att kommunekologen avrådde. Dessutom kostar flytten skattebetalarna hundratusentals kronor i onödan.

Det finns med andra ord många anledningar att följa upp det kontroversiella beslutet. Varför vill inte Anders Paulsen det?

Patrik Sandström, Miljöpartiet
Göran Tegnér, Liberalerna

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *