Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning
med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Resultatet av KS beslut att bygga radhusen är att Högsätrahuset med 22.000 m2 byggnad i god standard rivs för att ge plats för 32 radhus på rivningstomten. Är det klok politik? Är det god hushållning med stadens markvärden? Det kan istället byggas 120 lägenheter i flerfamiljshus på samma mark med drygt 100 miljoner i överskott. Det har LIdingö Vänner analyserat, rapporterat till politkerna och redovisat i artiklar de senaste två åren. Vad det nya Hälsans hus skall innehålla vet vi fortfarande inte. Total tystnad från ansvariga politiker i M, LP, KD, L.
Att ta upp dessa frågor i samrådet är tre år för sent, det vet alla. Men majoritetens politikers motiveringar är det minsta vi kan begära. Det är val och vi skall välja nästa majoritet i september.
Håller med. Om man som majoriteten är av uppfattningen att Lidingö i princip är färdigbyggt måste man tänka över saker både en och två gånger. Hyreshusytan i Högsätraområdet bör inte minskas om man har något innanför pannbenet. Vill man bygga radhus – gör det ovanpå flerfamiljsfastigheterna. Samma sak gäller för Torsviksdiket där man funderar på en billig överdäckning med gräsyta ovanför. Ta här chansen att till viss del bygga hyresrätter som kan användas till personalbostäder och bostäder för Lidingös unga – fastigheter som långsiktigt ska ägas av staden. Det vore ekonomiskt vanvett att sälja av tomtmark i ett av nordeuropas absolut bästa lägen.