Vinst för LSK hemma

Sport16 oktober 2024 kl 02.14

Lidingö SK och IK Bolton möttes i ett dubbelmöte i Gångsätrahallen, där både herrar och damer spelade sina matcher inför en stor publik. I Lidingö SK herrlag fyllde Wictor Brage och Erik Brismar på som 9-metersspelare, vilket gav extra kraft till en annars tunn trupp. IK Bolton kom till matchen med en stor och ung spelartrupp.

Första halvlek inleddes trevande, där lagen följdes åt i målprotokollet. Lidingö SK hade ett tydligt spelövertag och lyckades gång på gång ta sig igenom IK Boltons man-mot-man-försvar. Men trots detta stod IK Boltons målvakt, Pontus Bonaguidi, för flera imponerande räddningar och höll sitt lag kvar i matchen. När ställningen var 12-11 till Lidingö SK efter 22 spelade minuter tog Lidingö en timeout, vilket visade sig vara ett smart drag. Efter timeouten höjde Lidingö SK sitt försvarsspel och kunde inleda ett effektivt kontringsspel med Oskar Nilsson i spetsen. Detta ledde till att Lidingö kunde dra ifrån och halvtidsresultatet skrevs till 18-11.

I andra halvlek fortsatte matchen i högt tempo, och lagen bytte mål med varandra. Men när IK Bolton drabbades av ett par utvisningar kunde Lidingö SK sakta men säkert dra ifrån i målprotokollet. Lidingö SKs kapten och främsta målskytt, Oskar Nilsson, imponerade stort och stod för hela 15 mål under matchen. Grunden till segern lades dock av det starka försvarsspelet, som möjliggjorde många snabba och effektiva kontringar.

Slutresultatet 38-23 blev en stabil seger för Lidingö SK, som visade prov på både starkt lagspel och individuella prestationer.

Matchens lirare priset gick till Oskar Nilsson.
Nästa match: Lördagen den 19 oktober i Råsta Park mot AIK